Dumitru Dobrev

Dumitru Dobrev

Candidat Sector 4

Am crescut şi am copilărit în Odobeşti, județul Vrancea. În 1944, bunicii şi tatăl meu au venit în România ca refugiați după a doua cedare a Basarabiei. După liceu, am urmat la Iași cursurile facultății de horticultură și apoi ale facultăţii de Drept. Acolo mi-am şi început, în 1999, cariera de avocat.

Din 2005 locuiesc în București. Sunt cercetător la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, consilier în proprietate industrială şi, din 2012, fondator al unei firme de avocatură. Mă ocup de consultanță și litigii, cu specializare în materia restituirii proprietăților, contenciosul mediului și urbanismului.

În anul 2006, m-am alăturat echipei de avocați a Campaniei Salvati Roşia Montană și, în această calitate, am obţinut un an mai târziu anularea certificatului de descărcare de sarcină arheologică pentru Masivul Cârnic, salvând galeriile lui romane unice ca monument istoric. În Bucuresti, după ce Primăria Capitalei a dat autorizaţie de construcție pentru un ansamblu imobiliar în Parcul Lumea Copiilor, am reprezentat ca avocat cetățenii care se opun distrugerii parcului şi am obţinut stoparea construcțiilor ilegale şi a defrişării.

Pe Nicuşor Dan l-am cunoscut în 2008, la puțin timp după ce a înființat Asociația Salvați Bucureştiul. De atunci, am fost alături de asociație în calitate de cetăţean şi de avocat.
Acum, am ajuns la concluzia lupta civică în instanţă nu este de ajuns şi că trebuie să facem pasul în faţă mai mulţi, pentru ca funcţiile publice să fie ocupate de profesionişti, de oameni care au demonstrat deja că le pasă de binele comun. Este nevoie să credibilizăm administraţia pentru a ieşi odată pentru totdeauna din paradigma “a furat, dar a făcut ceva şi pentru noi”.

Experiența acumulată în anii de când am propria mea afacere m-a ajutat să înțeleg bine problemele economice cu care se confruntă Sectorul 4. Acesta are cel mai mic buget din toate sectoarele bucureştene – îmi doresc să schimb acest lucru. Prin facilități la taxele locale, voi stimula firmele să se stabilească în Sectorul 4, creând astfel o prespectivă de dezvoltare pentru sudul Capitalei. Mă gândesc în primul rând la revitalizarea platformei industriale IMGB, prin concentrarea unor huburi creative.

Un alt proiect al meu se referă la iniţierea unui concurs internaţional de arhitectură şi urbanism pentru amenajarea Deltei Văcăreștilor şi a zonelor adiacente, în care să dezvoltăm spaţii sportive şi recreative. Pentru că am deja o experienţă de mulţi ani în apărarea parcurilor şi ariilor naturale speciale precum cea de la Roşia Montană, îmi propun, ca primar, să refac parcurile distruse de investitori iresponsabili. Voi susţine amenajarea de parcări subterane şi, acolo unde nu va fi posibil, supraterane, pentru că trotuarele trebuie redate oamenilor.

În Sectorul 4, ca peste tot în Bucureşti, sunt multe de făcut: anveloparea blocurilor, un proiect necesar, care trebuie continuat, dar fără licitații dedicate și fără firme căpușă. Buna administrare a școlilor și grădinițelor trebuie completată cu un program bine gândit de afterschool gratuit, finanțat din bugetul local. Pentru copiii foarte mici, voi propune înființarea de noi creşe, astfel încât părinţii să-i ştie în siguranţă. Sectorul 4 şi Bucureştiul au nevoie de oameni de bună credinţă care să construiască proiecte durabile. Te aştept alături de mine!

Vezi echipa mea


More Stuff

Clotilde Armand

Clotilde Armand

Candidat Sector 1
Antoneta Bugner

Antoneta Bugner

Candidat Sector 2
Roxana Wring

Roxana Wring

Candidat Sector 3
Florin Grigorescu

Florin Grigorescu

Candidat Sector 5