Mihai Daneş

Mihai Daneş

Candidat Sector 6

M-am născut în nordul județului Vâlcea în comuna Câineni, o zonă bogată spiritual, dar aspră cu locuitorii săi, ce trebuie să înfrunte măreția și duritatea Carpaților Meridionali. Am absolvit școala generală în comuna natală, iar anii de liceu din Sibiu au contribuit la formarea mea ulterioară ca persoană cu toleranță multiculturală, ca un om pe care doar ce știe să facă îl recomandă și cu respect pentru comunitate.

Am fost șef de promoție la liceu și mai apoi la facultate, pe care am absolvit-o în anul 1982. Activitatea de bază după absolvire am desfășurat-o în Institutul Pasteur București, înaltă școală de cercetare românească, urcând pas cu pas treptele pregătirii profesionale: de la medic primar la membru titular al Academiei de Științe Agricole și Medicina Veterinară “G.h Ionescu Sisești”, fiind laureat al Premiului Academiei Romane. Ȋn paralel cu activitatea universitară, ocup o poziție importantă în cea mai mare firmă românească de producție și distribuție medicamente veterinare și activez în organisme stiintifice naționale (consiliul științific ANSVSA) și biroul executiv al Colegiului medicilor veterinari.

Locuiesc în București din anul 1981, în sectorul 6 din anul 2004 și muncesc în sectorul 6 de 34 de ani, din anul 1982. Înca de când am absolvit facultatea, m-am implicat activ în viața comunității locale prin participarea la grupurile de lucru pe diverse probleme sociale și administrative precum Planul Urbanistic Zonal al sectorului 6 și dezbaterea publică a proiectelor de infrastructură din sector.

În ciuda înțelegerii arătate inițial de reprezentanții administrației locale la negocieri, am constatat că prezența noastră la dezbateri era “formală”, aplicarea hotărârilor fiind diferită de cele convenite la consultări. Aceste experiențe mi-au demonstrat că cetățeanul este “privit și ascultat” doar atunci când trebuie să voteze; în rest, oamenii din sistem îi strivesc și nu există răspundere colectivă pentru hotărârile luate. Toate acestea sunt motive care m-au determinat să stopez abuzul de încredere al celor din administrație și să candidez alături de Uniunea Salvați Bucureștiul la primăria sectorului 6.

L-am cunoscut pe Nicușor Dan în urmă cu patru ani la una din dezbaterile publice ale unor proiecte de infrastructură lansate de primăria generală. Ulterior am cunoscut activitatea fundației “Asociația Salvați Bucureștiul”, pe care a creat-o, și m-a cucerit prin altruism, perseverență și loialitate față de problemele acestui oraș. Împreună doresc să fac administrația publică locală să funcționeze ȋn interesul cetățeanului și sa stopez caracatița risipei banului public.

Am o experiență personală cu lucrări de infrastructură ilegale despre care am aflat doar atunci când au început – străpungerea Ciurel – A1 – care a pornit în urmă cu 6 ani fără documente – autorizație de construcție, avize, studiu de trafic și altele – și care și acum continuă în totalul dispreț pentru banul public și cetățean. Lucrare pentru care există soluții alternative mai puțin costisitoare pentru bugetul primăriilor generale și de sector.

Candidez pentru ca astfel de abuzuri să nu se mai întâmple și altor cetățeni, pentru ca funcționarii din administrație să-și facă treaba în spiritul legii și în folosul cetățeanului. Doresc să opresc apariția de blocuri pe spațiile verzi dintre case sau altele cu multe etaje ce sufocă clădirile existente. Nu în ultimul rând, vreau ca plata utilităților – întreținerea – să nu mai fie o imensa grijă, iar plata acesteia un coșmar pentru cetățean, mai ales dacă acesta este tânăr sau pensionar.

“Vă invit să fiți alături de noi în această campanie electorală, pentru că orice vot contează și pentru că numai împreuna putem salva Bucureștiul!”

Vezi echipa mea


More Stuff

Antoneta Bugner

Antoneta Bugner

Candidat Sector 2
Clotilde Armand

Clotilde Armand

Candidat Sector 1
Roxana Wring

Roxana Wring

Candidat Sector 3
Dumitru Dobrev

Dumitru Dobrev

Candidat Sector 4