Roxana Wring

Roxana Wring

Candidat Sector 3

Sunt bucureșteancă, născută în sectorul 3. Studiile universitare le-am făcut la București și la Londra, unde am obținut un Master of Business Administration și un Master of Science în Economie Politică Europeană. După o carieră de peste două decenii în afaceri internaționale în Spania, Anglia și America, am început să mă preocup în 2008 de patrimoniul bucureştean, cȃnd am vazut distrugerea identității istorice a orașului în care trăiesc – demolarea imobilelor istorice cu valoare arhitecturală, restaurări care încalcă principiile de conservare a patrimoniului, intervenţii urbanistice care afectează valoarea ambientală şi culturală a zonelor construite protejate.

Din 2009 sunt președinta Asociației Pro.Do.Mo, care militează pentru protejarea patrimoniului arhitectural și pentru dezvoltare urbană durabilă. Prin intermediul acțiunilor noastre, am încercat să sesizăm instituţiile publice centrale şi locale asupra situaţiei disperate ale bunurilor istorice ale Bucureştiului, din păcate fără succes.

Astfel, în 2014 am convins UNESCO să elaboreze o rezoluție prin care cer autorităților române să oprească de urgență distrugerea clădirilor cu valoare arhitecturală, culturală și istorică ale Bucureștiului și să facă o strategie pentru conservarea acestora. De asemenea, am obținut nominalizarea Bucureștiului pe lista WATCH 2016 a World Monuments Fund, cea mai prestigioasă organizaţie internaţională dedicată protejării patrimoniului arhitectural şi a peisajelor culturale.

După șapte ani de activitate pentru București, am hotărât să candidez la funcția de primar al sectorului 3 dintr-un sentiment de revoltă față de incompetența, corupția și reaua-voință de care dă dovadă administrația publică. Am ajuns la concluzia că doar participând la decizia politică voi aduce o schimbare reală, ajutând la transformarea Bucureștiului ȋntr-un oras administrat în interesul cetățenilor, nu în cel al partidelor politice.

Doresc să fiu un primar responsabil și reprezentativ pentru comunitate, cu totul diferit de modelul partidelor tradiționale, care domină Bucureștiul la ora actuală. Punctele principale ale programului meu sunt stoparea risipei banului public, crearea de noi spaţii verzi şi protejarea celor existente şi transformarea Halelor Malaxa, care au potenţialul să pună Bucureştiul pe harta Europei de Sud-Est ca un centru cultural, incubator de afaceri și platformă pentru industriile creative.

Vin în fața dumneavoastră cu peste două decenii de experiență în afaceri internaționale și peste 7 ani de luptă pentru București. Studiile de gestiune a afacerilor și de economie politică mă vor ajuta să evaluez performanța administrativă a Primăriei Sector 3 și să iau măsurile necesare pentru crearea unei primării funcționale și eficiente care servește cetățeanul. Nu trebuie să ne dăm bătuți sau să ne mulțumim cu puțin, trebuie să aspirăm la mai mult. Vino alături de mine pentru un Sector 3 mai bun!

Vezi echipa mea


More Stuff

Antoneta Bugner

Antoneta Bugner

Candidat Sector 2
Florin Grigorescu

Florin Grigorescu

Candidat Sector 5
Clotilde Armand

Clotilde Armand

Candidat Sector 1
Mihai Daneş

Mihai Daneş

Candidat Sector 6